Hurtigruten og Båtturer på innsjøer

Den kjente linje Hurtigruten seiler langs kysten fra Bergen til Kirkenes i Finnmark i nord. Hele turen tar ca 11 dager. Turene går daglig og gjør en rekke stopp underveis. Fergen tar biler, noe som gjør det enkelt å kombinere de to transportformer. Hurtigruten er en perfekt måte å oppleve den vakre naturen som den norske kysten har å tilby.

Det er virkelig “verdens vakreste sjøreise“. Men det som fascinerer besøkende de fleste er stopper på alle de små og ikke så små samfunn langs kysten.

Det er ikke bare langs kysten som du kan gå båtliv i Norge. For eksempel kan du ta en tur Norge største innsjø, Mjøsa, med verdens eldste hjuldamper, Skibladner, eller reise på fjellet i Jotunheimen med Gjendebåtarna.

Express båter og bilferger

 Hurtigbåter som reiser opp og ned langs kysten, i lune viker og over åpent vann til byer og landsbyer og øyer, store og små. Båtene tilbyr perfekt turer for cruise reise mellom øyene. Du kan også velge å laste opp båten helt alene. Selv om en rekke broer og tunneler som bygges ut, er det fortsatt fergene som forbinder de norske fjordene.
Bli advart om at det kan være køer i sommermånedene. For en tur med en av de mest populære ferger Geiranger, Hellesylt, Gudvangen, Kaupanger, Lauvvik og Lysebotn bør du spørre deg selv i køen tidlig. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *